2020. június 1., hétfő
FONTOS

Idén hetedszer rendezik meg a Megye Futást

2020 április 16-án kilenc órakor Békéscsabáról 7. alkalommal rajtol a Megye Futás, amelynek a célja továbbra is a mozgás, a futás, az egészséges életmód népszerűsítése.

Az esemény Békés megye mind a 75 települését érinti – 14 nap alatt 800 kilométert megtéve.
– Mint Békéscsaba futónagykövete fontosnak tartom, hogy a köztudatban ott legyen az, hogy a mozgás, a futás és különböző sportok űzése, gyakorlása nem csupán kedvtelés, hanem nagyon lényeges része az egészséges életmódnak, az ép testnek és léleknek –mondta Tóth László, a rendezvény elindítója.
Hozzátette: jómagam és társaim azon munkálkodunk, hogy minél többen megmozduljanak a megyében. Jól lehet futónagykövetként ez a küldetésem lényege, de ez nekem személyes ügyem is. Úgy gondolom, hogy fontos a példamutatás, erre kiváló lehetőség ez az esemény.
– Az elmúlt években sikeresnek bizonyult az akció, Tóth László futónagykövetnek sok embert sikerült megnyernie, sokan húztak futócipőt és csatlakoztak megyeszerte, vele futottak, meghallgatták a mondanivalóját – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.
A Megye Futásnak az a lényege, hogy a szervezők és a résztvevők népszerűsítsék a mozgás fontosságát, arról beszéljenek azokon a helyeken ahol megállnak, hogy futni, mozogni jó, és nagy szükség van rá főleg ebben a stresszel teli világban, amelyben élünk. A visszajelzések
mind arról szólnak, hogy hatása van az egyén életére, egészségére, mindennapjaira a rendszeres mozgás.

Megyeszerte egyre szaporodnak a futóközösségek, nagykövetségek és ez, szerénytelenség nélkül állíthatom nekünk futónagyköveteknek is köszönhető – tette hozzá Tóth László.

Nézze meg ezt is:

Hogy készült az alkohol régen, Békés megyében?

  Hogy kerül az 1988-as Kőbányai sör – tele üveggel – a gyulai Erkel Ferenc …