2024. április 24., szerda
FONTOS

Látogatási tilalom lépett életbe a koronavírus miatt

étfőtől teljeskörű látogatási tilalom lépett életbe a koronavírus miatt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagkórházában. A tilalom az idős otthonokban is életbe lépett, ezeket az intézményeket szintén nem lehet látogatni. A fertőzés lehetőségének elkerülése érdekében az oktatási intézményekben is óvintézkedéseket hoztak, az intézményvezetők arra kérik a szülőket, hogy gyermeküket teljes gyógyulásig legyenek szívesek otthon tartani.

Az óvintézkedések, mint például a szájmaszk használata elsősorban a krónikus betegeknél különösen fontos. A megelőzés szempontjából párhuzamba állíthatjuk a koronavírust az influenzával, hiszen ugyanúgy cseppfertőzéssel terjed mindkettő. Fontos felhívni a figyelmet a gyakori és alapos kézmosásra.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatójában olvasható, hogy Békés megyében nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az elmúlt hetekben. Az országos adatok is jelzik az influenzajárványt, 100 000 lakos közül 387 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt. Pozitívum, hogy a legutóbbi jelentésekhez képest lassabban terjed az influenza, az év 8. hetében 38 900-an, míg a 9. hétben 38 000 fő fordult orvoshoz az országban influenzaszerű tünetekkel.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …