2024. április 20., szombat
FONTOS

A koronavírusról tanácskozott a gyulai munkacsoport

A koronavírusról tanácskozott a gyulai munkacsoport

Az új koronavírus-fertőzés (COVID-19) kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel összehívott munkacsoport áttekintette, milyen eszközökkel tehet a legtöbbet a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében. A munkacsoport Gyula Város Önkormányzatának a közegészségügyi veszélyhelyzetek megelőzéséről és kezeléséről szóló terve alapján utasítást állított össze a városi cégek és intézmények vezetői számára.

A megelőzés és felkészülés fázisában – addig, amíg nincs koronavírus-betegséggel (COVID-19) érintett személy Békés megyében – az egyes intézményvezetők és ügyvezetők intézkedési tervet kötelesek készíteni, és rendkívüli higiéniai intézkedéseket kell, hogy bevezessenek (pl. kézfertőtlenítő szerek, folyékony, fertőtlenítő hatású szappan, papír kéztörlők, vírusölő hatású mosogatószer, felületfertőtlenítő szer és takarítószer biztosítása, bizonyos felületek napi többszöri fertőtlenítése, stb.), utasítaniuk kell a munkavállalókat arra is, hogy külföldi tartózkodásukat (az úti cél megjelölésével) előzetesen bejelentsék, illetve hazaérkezésük után is jelenteniük kell a közvetlen felettesük felé.

Felhívjuk minden gyulai polgár figyelmét arra, hogy az új koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban rendkívül sok hamis információ terjed a közösségimédia-felületeken, kérjük figyeljenek oda arra, hogy olyan forrásoknak higgyenek, melyek hiteles és naprakész információkat nyújtanak!

A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében, az általuk üzemeltetett koronavirus.gov.hu oldal információi mérvadónak tekinthetőek, az önkormányzat pedig a saját facebook-oldalán és a helyi média felületein ad folyamatos tájékoztatást.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …