2024. április 24., szerda
FONTOS

A méhekről is tanultak gyulai iskolások a Beporzók Napján

A gyulai Tájvízház is csatlakozott a Beporzók Napja rendezvénysorozathoz, mely során a mindennapjainkat segítő élőlényekre hívják fel a figyelmet. A parányi beporzóknak méretükkel ellentétben óriási szerepük van, nélkülük az emberiség is nagy bajban lehet. Ezeken a felvételeken erről éppen az Implom iskola negyedik osztályos tanulói hallgathattak meg egy előadást.

Péli Tibor, a Tájvízház munkatársa arról is beszélt a gyerekeknek, hogyan távolítsuk el a méhek fullánkját. Itt sokan szembesültek vele, hogy eddig sok esetben rosszul cselekedtek, hiszen a fullánkot először el kell törni, majd a bőrben maradt kisebb fullánkrészt egy csipesszel érdemes kiszedni. Ezzel az eljárással ugyanis nem kerül be még több méreganyag szervezetünkbe.

A vadon élő beporzó rovarok egyedszáma világszerte csökken, egyebek között a légszennyezés, a növényvédő szerek használata, valamint a klímaváltozás következtében. – említette az előadó.

Fontos, hogy ha a méhek kerülnek életveszélybe, az bizony az emberiséget is hasonló helyzetbe sodorhatja. Éppen ezért kötelességünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk értük. Többek között azzal is segíthetünk nekik, ha például nyáron kicsit ritkábban nyírjuk le a füvet kertünkben.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …