2024. április 19., péntek
FONTOS

Ne a fogyatékosságot, hanem az embert nézzük!

Az előítéletekkel való leszámolás volt a fő célja annak a szerdai érzékenyítő előadásnak, melyet a Göndöcs Benedek Középiskolában tartottak.

Az órán nemcsak gyógypedagógiai alapismereteket közvetítettek, hanem megismertették a diákokkal az érintettek rejtett értékeit és szó esett az elfogadói attitűdről is. Bemutatták azokat értelmileg akadályozott embereket, akik több éve részt vesznek az Esély Café programban. Ez 2017-ben indult, akkor az országban egyedülállónak számított.

Misák Darinka, az Esély Pedagógiai Központ gyógypedagógusa elmondta, megfelelő gyógypedagógiai felkészítéssel és hittel az értelmileg akadályozott személyek alkalmasak az eredményes munkavégzésre, így a gyulai kávéházi munkára is. A szülőknek nagy boldogság, hogy gyermekeik hasznosnak érzik magukat, mindez ráadásul komoly fejlődést hoz az érintett fiatal felnőttek számára is.

Az eseményen elhangzott, sokan kevés információval rendelkeznek az akadályozott emberekről, ez a program viszont ebben ebben is segít. Az ilyen alkalmakkor fontos cél az, hogy ne a fogyatékosság, hanem maga az ember kerüljön előtérbe.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …