2024. április 19., péntek
FONTOS

Szeretett nagyot álmodni

Dobronoky akcióban

 

Szegedi színekben lejátszott 147 utánpótlásmérkőzésen 210 gólt szerzett Dobronoky Viktor.

A 2002 decemberi születésű játékos pályafutása viszont januárban véget ért, legalábbis ami a korosztályos együtteseket illeti. Szomorúságra persze semmi ok, hiszen a felnőtt keret legfiatalabb tagjaként immár az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémiában teljesedhet ki pályafutása.

Dobronoky Viktor családja Szegedre költözése előtt a fővárosban, a BVSC-nél rúgta a bőrt, majd tizenegy éves korától Szegeden járta végig a korosztályos ranglétrát, végig klubunk különböző együtteseiben játszva.
– Édesanyám tájékozódott a különböző szegedi csapatoknál, végül úgy döntöttünk, itt fogok futballozni. Ezt azóta sem bántam meg, pedig az akkori körülmények nagyon másmilyenek voltak, mint a mostaniak – mondta a labdarúgás mellett a tanulásban is sikeres, jogásznak készülő fiatalember.

Tehetségét mindenesetre elég hamar felismerték, mert immár három éve, hogy először részt vehetett a felnőtt csapat edzésein.
– Nagyon más a ritmus a nagyok között, minden sokkal pörgősebb, de próbálom felvenni a versenyt az idősebbekkel. Mindig is szerettem nagyot álmodni, így komoly céljaim vannak a futballban, de egyelőre azt szeretném elérni, hogy kezdőként számítsanak rám – mondta Dobronoky Viktor.

A bemutatkozás mindenesetre nem sikerült rosszul, egy Magyar Kupa meccsen Viktor már pályára lépett, a téli felkészülési időszakban pedig rendszeresen lehetőséget kapva adott egy gólpasszt és szerzett egy gólt. Bízunk a hasonlóan sikeres folytatásban!

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …