2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Az önkormányzat legrangosabb elismeréseit adták át március 15-én

A jelenlegi helyzetre való tekintettel zártkörűen tartották meg Gyula város képviselő-testületének március 15-ei, ünnepi ülését.

A városháza dísztermében ismét az önkormányzat legrangosabb kitüntetéseit adták át. Elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a jelenlévőket és tartotta meg ünnepi beszédét:

,,A 172 esztendő alatt volt, hogy háborús években, diktatúra elnyomás alatt és volt, hogy szabadon emlékezhettünk hőseinkre, szabadságharcosainkra. Gyulán a szabadságharc időszakára visszanyúló szép hagyományai vannak március 15-nek, mert már a forradalom kitörésének első évfordulóját is méltóképpen ünnepelték meg eleink.”

Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „KIVÁLÓ POLGÁR” kitüntető címet adományozott Dr. Jeszenszky Géza, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének volt alelnöke és Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének volt tagja részére.
„GYULA VÁROS OKTATÁSÁÉRT” kitüntetést vehetett át Czirok Mihály, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, valamint Mári Zoltánné Mészáros Andrea, a Karácsonyi János Általános Iskola ének-zene, magyar nyelv és irodalom szakos tanára.
Az ünnepségen „GYULA VÁROSÉRT” kitüntetésben részesült Dr. Fleischmann József Mihály, a Békés Megyei Főügyészség nyugalmazott ügyésze, Nyíri Mihály, a Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesületének elnöke és a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének kollektívája.

„GYULA VÁROS KULTÚRÁJÁÉRT” kitüntetést adományoztak Somogyváry Ákos, karnagy, az Erkel Ferenc Társaság elnöke részére.
„GYULA VÁROS SPORTJÁÉRT” kitüntetést vehetett át Vincze Zoltán, az Erkel Ferenc Gimnázium testnevelő tanára.

A képviselő-testület „GYULA VÁROS SZOLGÁLATÁÉRT” kitüntetést adományozott Dr. Becseiné Lock Gabriella Márta, Gyula Város Egyesített Óvodája intézményvezetője részére, Horváth Pálné, az Erkel Ferenc Kulturális Nonprofit Kft. munkatársa részére, valamint Teleczki Tünde, a Gyulai Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályának köztisztviselője részére.

Március 15.-én „DR. GYARMATI ISTVÁN -DÍJ”–at vehetett át Dr. Bódi Piroska, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza csecsemő- és gyermekgyógyász, gasztroenterológus főorvosa.

 

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …