2024. április 20., szombat
FONTOS

Lezárják a határt, újabb korlátozásokat vezetnek be

Lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Magyarország területére a jövőben csak a magyar állampolgárok léphetnek be.
Bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be. Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák – közölte.

Bezár a gyulai művelődési központ is, és elmarad a kastély születésnapja – közölte az Erkel Ferenc Kulturális Központ. Az intézmény szervezői távmunkában folytatják feladataik ellátását, így például a már meghirdetett rendezvények későbbi időpontra szervezését. Elmarad a gyulai Almásy-kastély újra nyitásának negyedik évfordulója alkalmából március 21-re, szombatra tervezett programsor is.

Már most búcsút inthetünk az idei turisztikai szezonnak.
Katasztrofális hatással van a koronavírus-járvány városunk egyik meghatározó ágazatára, a turizmusra – írta facebook oldalán Görgényi Ernő polgármester. A károk enyhítése mellett legalább ugyanilyen, ha nem fontosabb feladatunk az, hogy felkészüljünk a járvány elmúlására és a gazdasági élet újraindítására – hangsúlyozta. Ennek érdekében hétfőn is tanácskoztak a Gyulai Turisztikai Kft. vezetőivel, szerda délutánra pedig összehívta a gyulai turisztikai együttműködés szervezetét, a gyulai TDM-szervezetet. Ezt a tanácskozást már online felületen tartják meg.

A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében a kormányhivatalok. Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre, az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata mérsékelhető.
Azt javasolják, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb 750 ügykörben elérhető az elektronikus ügyintézés – hangsúlyozták.

Március 16-án ítélkezési szünet kezdődött a bíróságokon – ez áll a Gyulai Törvényszék közleményében. Azt írták, valamennyi tárgyalás és az ügyfelek megjelenésével járó eljárási cselekmény elmarad a megye bíróságain.

Rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezetett vezetett be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is, a Kulcsár László megyei elnök által jegyzett közleményben arra hívták fel a figyelmet, hogy Békésben az Igazgatóságon kizárólag származási bizonyítvány kiadása történik, más ügyekben ügyfélfogadás nincs. A falugazdászok csak meghatározott, kijelölt irodákban lesznek jelen.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …