2024. április 24., szerda
FONTOS

Új rend az oktatásban: felelősségteljesen viselkednek a gyulai szülők

Tantermen kívüli, digitális munkarendet vezettek be hétfőtől Magyarországon az új koronavírus járvány elleni védekezés jegyében. Mindezt péntek este Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be. A fő cél az, hogy ezzel kikerüljék a személyes találkozást, A tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, de a munka folytatódik, csak éppen otthonról, digitális eszközökkel.

Ennek megfelelően üresek voltak a tantermek a katolikus általános iskolában. Mivel a szülők hozzáférnek az elektronikus Kréta rendszerhez, egyelőre alapvetően ezt használják, de készülnek más megoldásokkal is.

Gajdáné Szücs Viktória intézményegység vezető elmondta, erre a hétre amolyan tesztüzemmódként tekintenek, a hétvégén összesítik a tapasztalatokat, és ha kell, új intézkedéseket hoznak.

Át kellett gondolni az óvodák, bölcsődék működését – jelentette be szombaton, a facebookra feltöltött videóban Görgényi Ernő. Gyula polgármestere hétfőtől határozatlan ideig rendkívüli szünetet rendelt el a településen működő városi, egyházi és nemzetiségi fenntartású óvodákban és a bölcsődékben. A fő cél itt is az volt, hogy csökkentsék az emberek közötti személyes érintkezések számát.

A polgármester elmondta, a következő napok fontos feladata lesz, hogy a városban élő időseket minél jobban megóvják a járvány hatásaitól.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …