2024. április 24., szerda
FONTOS

Koronavírus: összefoglaló a keddi napról

Keddtől határozatlan időre bezártak az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum működtetésében lévő gyulai kiállítóhelyek: a Gyulai Vár, az Almásy-kastély, az Erkel Ferenc Emlékház, a Kohán Képtár és a Ladics-ház.

Mindenkit arra biztatnak, hogy kövessék közösségi média felületeket, amelyeken folyamatosan frissülő tartalmakkal igyekeznek pótolni a személyesen ideiglenesen meg nem szerezhető élményt – segítve ezzel, hogy az otthon tartózkodás ne legyen unalmas.

Határozatlan ideig nem nyit ki a művelődési központ sem, a meghirdetett események kivétel nélkül elmaradnak.

Szerdától visszavonásig bezár a Gyulai Várfürdő – ezt már Görgényi Ernő polgármester jelentette be a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel. A fürdő arról tájékoztatott, hogy a bérletek felhasználhatósági idejét meghosszabbítják, a kiírt és kifizetett, de fel nem használt kezelések térítési díját visszafizetik, illetve arra is lehetőséget biztosítanak, hogy az újraindulás után, lejárati időn belül az érintettek a kezeléseket igénybe vegyék.

A kialakult helyzetben a polgármestert megkérdeztük arról, hogy várhatók-e elbocsájtások az önkormányzati cégeknél, intézményeknél. Válasza az volt: nem! Hogy pontosan mit mondott, az a videóból kiderül.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …