2024. április 19., péntek
FONTOS

Zökkenőmentes volt a digitális munkarendre történő átállás Gyulán

Hétfőtől digitális munkarendre, oktatásra kellett átállniuk az iskoláknak, amely mind a tanárok, mind a diákok számára új helyzetet teremtett. A koronavírus-járvány okozta kényszerszünetet nem iskolai szünetként kell értelmezni, hiszen a mindennapokban ugyanolyan munka fog folyni, mint eddig. Információnk szerint a Gyulai Tankerületi Központ valamennyi intézményében zökkenőmentes volt a digitális munkarendre történő átállás. A tankerület intézményvezetői mind egymással, mind a tankerület vezetésével szoros kapcsolatban állnak, és folyamatosan egyeztetik a további lépéseket.

A gyulai lila iskola pedagógusai egy messenger csoportban kommunikálnak egymással. Az elmúlt hétvégén ezen a felületen ötleteltek közösen. Keresték azokat a megoldásokat, melyek alkalmassá válnak ahhoz, hogy a tanítványokat személyes kontaktus nélkül is tudják oktatni.

Szabadosné Bécsi Katalin, a lila iskola tagintézmény-vezetője itt azt az audiokommunikációs rendszert mutatta be, melyen a diákok megkaphatják a legfrissebb információkat.

Szabadosné Bécsi Katalin elmondta, a lila suli DC szerverére folyamatos a diákok és a szülők belépése. Hozzátette, szerda reggelre minden esély megvan arra, hogy minden osztály teljes létszámmal arra várjon, hogy a pedagógusoktól megkapja a tananyagokat.

A KRÉTÁN, vagyis a Köznevelési Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül kapják a diákok a házi feladatokat, valamint új funkcióval is bővült a felület, ahol akár egy feladatsort is készíthet a pedagógus.

Az Erkel Ferenc Gimnáziumban egy olyan digitális oktatási rendszert építettek ki, amely teljes mértékben alkalmas arra, hogy a diákokkal napi szinten tudják tartani a kapcsolatot, valamint sikeres legyen a tanítási, tanulási folyamat támogatása – fogalmazott Zámori Ida, az intézmény igazgatója.

Zámori Ida kiemelte, a diákoktól és a szülőktől is pozitív visszajelzések érkeztek az elmúlt napokban. Az érettségi vizsgákkal kapcsolatban mindkét csoportban merültek fel kérdések. Az intézmény igazgatója hangsúlyozta, a digitális rendszer elindulásával mindent megtesznek annak érdekében, hogy a diákok sikeresen vegyék az akadályokat.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …