2024. április 19., péntek
FONTOS

Hűtés nélkül szállítottak több tonna félsertést Romániába

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében ellenőriztek egy lengyel teherautót, ami a megengedettnél egy tonnával több árut szállított, ráadásul szabálytalanul.

A pénzügyőrök Csanádapáca és Csabaszabadi között ellenőrizték azt a teherautót, ami Magyarországról szállított húst Romániába. A sofőr átadta ellenőrzésre a fuvarokmányt, a szállítólevelet, és igazolta, hogy az EKÁER-bejelentés is megtörtént. Látszólag tehát minden rendben volt, de a pénzügyőrök találkoztak már a céggel korábban, így a tételes vizsgálat mellett döntöttek.

A csomagtér kinyitása után azonnal érezni lehetett, hogy a szállított hús büdös volt. A félsertéseket a raktér padlóján egymásra pakolták, de több tétel bezacskózott velő, disznó szív és nyelv is előkerült, melyek a szállítólevélen nem szerepeltek. A teljes rakomány mérlegelésekor kiderült, hogy több mint egy tonnával több a szállítmány, mint amennyit a papírokon feltüntettek.

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik megállapították, hogy a szállított hústermékek hűtése és elhelyezése sem felelt meg az előírásoknak, ezért a mintegy négy tonna hús azonnali megsemmisítését rendelték el.

Nézze meg ezt is:

Hormon- és szteroidkészítményeket találtak a pénzügyőrök Gyulánál

Az egyenruhások átvizsgáltak Gyulán egy olyan bolgár kamiont, ami különféle gyűjtőárut szállított Angliába. A méretes …