2024. április 26., péntek
FONTOS

Online ügyintézésre ösztönöz mindenkit a NAV a koronavírus-járvány miatt

Automatikusan, kérés nélkül a NAV idén is több millió ember számára készítette el személyi jövedelemadó-bevallási tervezetét.

Adóbevallásunkat abban az esetben szükséges módosítani, amennyiben olyan jövedelemforrással rendelkezünk, melyekről nem tudhat az adóhivatal. Ez Gyulán is sokakat érinthet, hiszen ide tartozik például az ingatlan bérbeadás is, nekik az adót 2020. május 20-ig kell befizetni. Az ügyfélkapuval nem rendelkezők március 16-áig kérhették az adóbevallási tervezetük postázását, ezt a határidőt a jelenlegi járványügyi helyzet miatt meghosszabbították. Ezt a jövőben sms-ben, illetve az adóhivatal honlapján is intézhetik.

A koronavírus-járvány miatt a NAV igyekszik minimalizálni az ügyfeleire és munkatársaira ható kockázatokat. Ebből kifolyólag a hivatal változtat ügyfélfogadási gyakorlatán, és a várakozókat ütemezetten fogadja. Ez azt jelenti, hogy az ügyfélteremben egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány ügyfélszolgálati ablak nyitva van. Mindenekelőtt arra fontos felhívni a figyelmet, hogy az adóügyek többsége online, elektronikus formában is intézhető, így könnyen el lehet kerülni a személyes megjelenést, sorban állást.

Azok számára, akik az EVA vagy a KATA hatálya alá tartoztak, és volt SZJA törvény szerint adóköteles jövedelmük, a NAV szintén elkészíti adóbevallási tervezetüket. Ugyanez vonatkozik azokra a vállalkozókra, akik 2019-ben, egész évben szüneteltették tevékenységüket.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …