2024. április 20., szombat
FONTOS

Koronavírus: a csütörtöki nap fejleményei

Facebook posztban írt az új koronavírus járvánnyal kapcsolatban Herczeg Tamás, a békéscsabai központú választókerület országgyűlési képviselője. Szerda délutáni posztjában arról számolt be, hogy nincs a megyében regisztrált koronavírus fertőzött. Azt írta, hogy vannak ugyan a gyulai fertőző osztályon kezelt betegek, negatív eredményeket mutató, laboratóriumban vizsgált minták, vannak karantén alá vont személyek, de az eddigi időszakban nem volt igazoltan fertőzött beteg.

Szigorú szabályokat hozott a Békés Megyei Központi Kórház. A bmkk.eu oldalon is elérhető rendelkezések szerint a betegek egy külön kapun mehetnek be az intézménybe Gyulán és Békéscsabán egyaránt, ekkor előzetes szűrésen esnek át. A dolgozók másik kapun jutnak be, ezzel is védik őket. A kórházban működik a szülészet, ellátják a daganatos betegeket, kezelik a hosszú távon egészségkárosodást okozó betegségeket, és a sürgős beavatkozásra szorulók is megkapják a kezeléseket. A tervezhető ellátások szünetelnek.

A Facebookon közzétett videóban jelentette be csütörtökön Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, hogy arra utasította a Gyulai Közüzemi Kft. ügyvezetőjét, hogy a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházának, továbbá a Kistérségi Szociális Intézmény dolgozóinak a veszélyhelyzet fennállása alatt biztosítsa az egész város területén a térítésmentes parkolást. Ezzel összefüggésben arra kérik a lakosságot, hogy a Karácsonyi János-Dob utca vonalán mellőzzék a parkolást, mivel a kórház munkatársai csak a mentőállomás melletti bejáratot használhatják.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …