2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Pénteki összefoglaló: ez történt a koronavírussal kapcsolatban

A foglalások drasztikus visszaesése, a még ott pihenő vendégek és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében a Hunguest Hotels igazgatósága úgy döntött, hogy március 22-től átmenetileg szüneteltetik a vendégek fogadását a hotellánc által üzemeltetett szállodákban – írta a Magyar Nemzet. Az intézkedés a két fővárosi szállodán kívül valamennyi hotelre vonatkozik.

A Hunguest Hotels igazgatósága nem döntött elbocsátásokról, folyamatosan figyelemmel kísérik a vonatkozó kormánydöntéséket és tájékoztatják munkavállalókat az őket érintő lépésekről. Ezzel egyidőben tulajdonosi döntés született arról, hogy az üzemeltetés szüneteltetése miatt valamennyi hotel esetében előre hozzák az éves karbantartásokat, a szállodalánc tagjainál tervezett felújítást pedig szintén korábbi időpontokra ütemezik át.

Ülést tartott pénteken a megyei védelmi bizottság annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő szervezetek munkáját összehangolják, segítsék. A védelmi bizottság is nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy a lakosság tartsa be az Operatív Törzs ajánlásait, és kerüljék a társas érintkezéseket a járvány továbbterjedésének lassítása érdekében.

Csökkentik a veszélyhelyzet idejére a helyi vállalkozások közterület-használati díját és bérleti díját az önkormányzati üzlethelyiségekben – mindezt Görgényi Ernő polgármester jelentette be. Június 30-ig fizetési moratóriumot rendeltek el, vagyis addig a kedvezményes bérleti díjat sem kell befizetni. Mindemellett kedvezményt adnak a vállalkozóknak a közterület használati díj vonatkozásában is.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …