2020. szeptember 27., vasárnap
FONTOS

Újra kollégiumi taggá választották Herczegné Szabó Mariannát

Továbbra szeretné segíteni munkájával a megyei és a gyulai civil szervezeteket Herczegné Szabó Marianna, akit 4 évre választottak be a Nemzeti Együttműködési Alap társadalomfelelősségi ügyekkel foglalkozó kollégiumába.

Az előző három ciklusban a NEA új nemzedékek kollégiumában tevékenykedett, ez alkalommal azonban az összeférhetetlenség elkerülése érdekében új területen látja majd el feladatát. Az előző időszak mandátumai április 6-án járnak le.

A Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumai civil szervezetek által választott delegáltak útján működnek, hoznak döntéseket. Ezeknek a testületeknek a tagjai négy éven át látják el munkájukat. A választás két fordulós volt. Először március 12-én egy szimpátiaszavazást rendeztek, amelyen a 10%-ot elért jelöltek kerülhettek be a második fordulóba. Az első körben Herczegné Szabó Marianna 195 szavazattal a közel harminc induló közül a legtöbb szavazatot gyűjtve az első helyet szerezte meg. A következő fordulóra már tizenegyen jutottak tovább. Március 19-én, a végszavazáson a gyulai jelölt 222 szavazattal ismét elsöprő győzelmet aratott, így az elkövetkezendő négy évben a társadalmi felelősségvállalás kollégiumában tevékenykedik majd.

A kollégium célja a civil szervezetek összetartásának erősítése nemcsak megyei, hanem országos szinten is.

Nézze meg ezt is:

Újabb15 fertőzött Békésben

Szombat reggelre újabb 15 esettel 259-re nőtt Békés megyében a regisztrált új koronavírus fertőzöttek száma. …