2024. április 19., péntek
FONTOS

Fontos beosztani az időt napközben: Szicsek Margit válaszol

Hogyan tartsuk karban lelki egészségünket ebben a bizonytalan járványügyi helyzetben?

Ezzel a témával foglalkozik, és segít a Gyula Tv nézőinek Szicsek Margit szakpszichológus. Március 11-én a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, és rendkívüli intézkedéseket léptetett életbe. Ezek között egyelőre nem szerepel olyan, amely befolyásolná a munkába járást, esetleg a munkavégzést, viszont az olyan helyeken, ahol lehetőség van az otthoni munkavégzésre, sok esetben szorgalmazza azt a munkáltató vagy a munkavállaló. Szicsek Margit kiemelte, a home office-nak fontos ismérvei vannak. Elsődlegesen közel azonos időben kell ébrednünk, mint amikor valóban dolgozni mentünk.

A szakember hangsúlyozta, fontos mindenkinek beosztania az idejét napközben. Ne legyen az, hogy közben félbehagyjuk a munkánkat és másba kezdünk bele, hanem ugyanúgy végezzük a napunkat, mintha a munkahelyünkön dolgoznánk.

A munka elvégzése után lehetősége van mindenkinek eddig elolvasatlan szakirodalmakat, könyveket a kézbe venni, illetve filmeket megnézni. Szicsek Margit kiemelte, fontos, hogy legyen egy strukturált napirend, hasznos időkihasználás, valamint egy kis sport is legyen szerves része a napnak.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …