2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Online mesél az otthon maradt gyerekeknek a gyulai születésű óvónő

 

A közelmúltban indított online mesecsatornát Nóri Mesedoboz címmel Ujj Nóra, gyulai születésű óvónő. Mint ismeretes, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében az oktatási intézményekben határozatlan ideig szünetel a nevelés.

Nem kivétel ez alól az óvoda sem, éppen ebben a helyzetben kíván segítséget nyújtani az otthon maradó szülőknek és gyermekeknek Ujj Nóra. Az óvónő elárulta, a videókészítés ötlete a párjától származik, aki társalkotóként segíti tevékenységét.

A gyerekek nem csak meséket hallhatnak, hiszen a videókban olyan egyéb tevékenységek is szerepelnek, mint amilyen a furulyázás, éneklés, mondókázás, valamint az ismeretterjesztés. Hiszen aktuálisan a víz világnapjával kapcsolatban is informálta a nézőket az óvónő. A mesélés során nagy szerepet játszik még az interaktivitás, mivel Ujj Nóra kérdésekkel, feladatokkal is készül.

Ahogy az alábbi felvételeken is láthatjuk, a mesekönyv mellett bábokkal, valamint Pókemberrel találkozhattak a gyerekek. Ujj Nóra elárulta, a visszajelzések alapján az óvodások kedvence egyértelműen a szuperhős volt, éppen ezért úgy döntött, hogy szombatonként találkozhatnak majd vele.

A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a gyerekeknek nem kell aggódniuk, hiszen a koronavírus-járvány végeztével is folytatódnak a Mesedoboz adásai. A jövőben pedig akár nem csak az online, hanem a való világban, mesekönyv formájában is elérhetik Nóri Mesedobozát.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …