2024. március 29., péntek
FONTOS

A Richter Anna Díj eredményhirdetése is elmaradt a koronavírus-járvány miatt

Korábban a Gyula Tv Híradójában és 3Téma című műsorában számoltunk be arról, hogy gyulai projekt is bekerült az idei Richter Anna Díj döntőjébe.

A Békés Megyei Központi Kórház Gyermekdiabétesz centrumának szakemberei az egyik leggyakoribb krónikus gyermekbetegségre, a diabéteszre szeretnék felhívni a figyelmet. Az eredményhirdetés március 19-ére volt várható, a koronavírus-járvány miatt azonban ez a rendezvény is elmaradt, így az csupán a későbbiekben fog kiderülni, hogy melyik pályázó csapat kapja meg a négy millió forintos közönségdíjat. A szavazás március 8-án zárult le, a díjátadó következő időpontja még nem derült ki, szavazni azonban már nem lehet.

Lévai Ildikó elmondta, a várakozás ideje alatt is tovább dolgoznak az ügyért és szeretnék a köztudatban tartani pályázati munkájukat, a 7D mozit, hogy – még ha szavazni már nem is tudnak – tovább drukkoljanak a gyulaiak a sikerért. Természetesen maga az ügy sem kerülhet polcra, és továbbra is azt a célt szeretnék elérni, hogy a diabétesz gyökeresen új utakra lépjen az oktatásban. A járványhelyzet miatt sokan az élelmiszerek, tisztálkodószerek beszerzésén aggódtak, a cukorbeteg gyermekes szülők első kérdése viszont az lehetett, hogy továbbra is zökkenőmentesen jutnak-e inzulinhoz. Lévai Ildikó szerint ezen a téren nem volt probléma.

A Richter Anna Díj kapcsán születő új fejleményekről a későbbiekben is beszámolunk.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …