2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Minden településen biztosított az élelmiszerellátás, aki teheti, magyar terméket vásároljon

Hazánk önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből – írta közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Olyan erőforrások is rendelkezésre állnak, melynek köszönhetően az ország termelési potenciálja 150 %-osra is növelhető.
A szervezet megyei elnöke, Kulcsár László elmondta, térségünk igen jó helyzetben van ebben a tekintetben. Amellett, hogy élelmiszerből önellátók vagyunk, jelentős élelmiszer-kivitelt is bonyolítunk. Békés megye legfontosabb exporttermékei a gabonafélék, a takarmányok, a hús és más húskészítmények. A NAK megyei elnöke kitért arra is, hogy az élelmiszerrel és a legalapvetőbb termékekkel való ellátás minden településen biztosított.

A megyei agrárkamara elnöke hozzátette, hogy a közelmúltban tapasztalható pánikvásárlás eredményeképpen bekövetkezett üres polcok nem a hiányt jelentették, csupán logisztikai nehézségek alakultak ki, hiszen egy ugrásszerűen megnövekedett kereslettel kellett megbirkózni, időigényesebb volt az áruszállítás. A koronavírus-járvány következtében kialakult pánik azóta mérséklődött, az emberek kezdenek visszatérni a kiegyensúlyozott vásárláshoz. A kialakult helyzetre való tekintettel a kamara azt javasolja a vásárlóknak, ha tehetik, elsősorban a hazai termékeket keressék a boltok polcain, hiszen ez óriási segítséget jelenleg a magyar termelőknek, cégeknek.

A jelenlegi veszélyhelyzetben az agrárkamara is korlátozta a személyes ügyintézést, és mindenkit arra kérnek, hogy telefonon érdeklődjenek a különböző ügyekről. A falugazdászok csak meghatározott, kijelölt irodákban vannak jelen, és a megszokottal ellentétben nem látogatnak el az ügyfelekhez. A pontos irodalista és a nyitva tartás a www.nak.hu oldalon érhető el.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …