2024. április 24., szerda
FONTOS

Home office a gyermekünkkel: Szicsek Margit válaszol

Hogyan tartsuk karban lelki egészségünket ebben a bizonytalan járványügyi helyzetben?

Ezzel a témával foglalkozik, és segít a Gyula Tv nézőinek Szicsek Margit szakpszichológus. Előző alkalommal a home office-ról volt szó, amely most kiegészül azzal, hogy közben otthon van velünk a gyermekünk. A munkavégzés akkor is stresszes szülőként, ha már közösségbe jár gyermekünk, hiszen a szoros időbeosztás mellett kell minden feladatot elvégeznünk. A home office egyik nehézsége lehet, hogyha a kicsi ott van mellettünk.

Szicsek Margit kiemelte, pozitív dolog, hogy felértékelődött az eszközhasználat a tanulás során. Hozzátette, eközben vigyázni kell, hogy ne essünk át a ló túloldalára, vagyis amikor a tanulás befejeződött, akkor korlátozzuk a gyermek eszközhasználatát.

A szakember hangsúlyozta, az óvodások esetében érdemes elővenni a szülő kedvenc meséjét és elolvasni, ezzel is megismertetni a felnőtt kedvenc gyermekkori emlékeit, eseményeit. Iskolás, középiskolás korcsoportban ajánlott minimum 30 perces olvasás, ahol egy kedvenc ifjúsági regényt veszünk kézbe. Keveset tudnak a gyerekek az ősökről, a család gyökereiről, az otthon töltött, közös időt ennek ismertetésével ki lehet tölteni, valamint közben főzhetnek is együtt.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …