2024. március 29., péntek
FONTOS

“Így közlekedtek Ti”: értékelték a pályamunkákat

 

Az „Így közlekedtek Ti” című rajzpályázatra a Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán. A gyermekek feladata az volt, hogy alkotásaikkal felhívják a figyelmet a különböző közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2020-ban „Így közlekedtek Ti” címmel hirdetett rajzpályázatot. A gyermekeknek 2-3 fős csoportokban kellett a közlekedési szabályok betartásának fontosságát bemutató, nagyméretű rajzokat készíteniük. Békés megyében 40 általános iskolából és 23 óvodából 430 rajz érkezett a rendőrkapitányságokra.

A zsűri 2020. április 1-én Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon értékelte a munkákat. Az alkotások közül Ván Hajnalka művészettörténész és Csépai Ingrid r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője választotta ki a 33 legszebb, és a pályázat üzenetét legszemléletesebben bemutató munkát. Közülük kerül ki az első három helyezett rajz. Emellett rendőrkapitányságonként további 3-3 mű alkotói különdíjban részesülnek. A legjobban sikerült alkotásokat digitális kiállítás formájában lehet majd megtekinteni, az eredmények kihirdetése pedig hamarosan a Facebook közösségi oldalon történik. További információkért kövessék a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portált!

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …