2021. április 22., csütörtök
FONTOS

Nem látogathatjuk idős szeretteinket: Szicsek Margit válaszol

Hogyan tartsuk karban lelki egészségünket ebben a bizonytalan járványügyi helyzetben?

Ezzel a témával foglalkozik, és segít a Gyula Tv nézőinek Szicsek Margit szakpszichológus. Nehéz helyzet alakult ki azok számára, akik nem látogathatják idős szüleiket, nagyszüleiket a koronavírus-járvány miatt. Egyet tehetünk, személyes látogatásainkat rendszeres telefon-, vagy akár videó hívásokkal helyettesíthetjük. A jelenlegi helyzetben a kapcsolattartás e formája csökkentheti idős szeretteink elszigeteltségét és aggodalmait. Szicsek Margit kiemelte, az egyedül élő idős emberek rettenetesen félnek a magánytól.

A szakértő hangsúlyozta, a fiataloknak biztatniuk kell az időseket, hogy napközben írják le történeteiket, vagy a régi recepteket, amit majd később az egész család elolvashat.

Az előző héten bejelentett korlátozás, miszerint a 65 év felettiek csak 9 és 12 óra között intézhetik beszerzéseiket azt a célt szolgálja, hogy a lakosságból minél többen, minél hosszabb időre maradjanak otthon, így elkerülhetik a koronavírus járványt.

Nézze meg ezt is:

Járási egyeztetéseket kezdeményezett a megyei önkormányzat

  A Békés Megyei Önkormányzat megyejárást indított, egyeztetésre hívta a települések polgármestereit. Békés megye kilenc …