2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A motiváció hiánya: Szicsek Margit válaszol

Hogyan tartsuk karban lelki egészségünket ebben a bizonytalan járványügyi helyzetben? Ezzel a témával foglalkozik, és segít a Gyula Tv nézőinek Szicsek Margit szakpszichológus. A kiégés ellen sokat tehetünk. A lelkünk regenerálása a legfontosabb, hiszen a negatív hírek mellett helyt kell állnia mindenkinek a munkahelyén, valamint a családjában is. Szicsek Margit kiemelte, a koronavírus-járvány időszakában az egyik legnehezebb dolog, melyet nehezen élünk meg, az a kontroll elvesztése.

A szakértő kiemelte, a hétköznapokban fontos a hírcsatornák megválasztása, autentikus helyről érdemes megszerezi az információkat. Hangsúlyozta, ne olvassunk mindenféle pletykákat, csevegéseket az interneten.

Szicsek Margit elmondta, a külföldi országokból érkező, szomorú hírek is hatással lehetnek ránk, de azok ellen nem tudunk mit tenni. A szakember mindenkit arra kér, hogy kontrollálják a negatív hírek befogadását. Hozzátette, megjelent egy könyv “A kiégés társadalma” címmel, amely megfogalmazza, hogy századunkban az egyik legnagyobb fenyegetettség, hogy kiégnek az emberek.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …