2024. április 24., szerda
FONTOS

Későbbre halasztják a Turisztikai Főpályaudvar programjait

A tavalyi év során számtalan változatos kiállítással készültek az érdeklődők számára a békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron. Ahogy az alábbi felvételeken is látható, a PEZ cukorka adagolók mellett borotvapengéket, és egyéb borotválkozási eszközöket, palackokat, illetve egy 65 darabból álló szappankollekciót is bemutattak. Legutóbb pedig különleges billogokból és pecsétekből álló gyűjteményt állítottak ki.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Turisztikai Főpályaudvar idei első kiállítását áprilisban rendezték volna meg, azonban a koronavírus-járvány okozta helyzetben ez meghiúsult. A békéscsabai kiállítóhely is zárva tart a látogatók előtt. Sós Imre állomásfőnök elárulta, igyekeznek ezt az időszakot is hasznosan tölteni, így jelenleg is zajlanak a karbantartási munkálatok. A kedvező időjárásra való tekintettel pedig elvégzik a külső terület növényesítését. Kiemelte, a tervek szerint, a kényszerű zárva tartás végeztével bepótolják az addig elmaradt tárlatokat, az elsőn például biztosan különleges ollókat mutatnak be az érdeklődőknek.

Ebben az évben májusra tervezték az indián kenu túlélő versenyt. Azonban ezt előre láthatóan szeptember második hétvégéjére halasztják.Az eseményre olyan 4 fős csapatok jelentkezését várják, akik között legalább egy hölgy szerepel. Ahogy a korábbi években, úgy idén is legalább 20 ügyességi feladatot kell majd teljesíteniük a túra során. Az evezés Gyuláról indul majd Békéscsaba érintésével Békésen ér véget. Az esemény azzal a céllal jött létre, hogy megmutassa az Élővíz-csatorna élővilágát.

A kenu verseny időpontja függ még a távolabbról érkező csapatoktól, hiszen több visszatérő versenyző Bajáról és Szegedről származik. A vándorkupát birtokló csapat tagjai pedig Mosonmagyaróváron élnek. Akik azonban nem a sport, hanem a kiállítások iránt érdekelődnek, azoknak sem kell aggódniuk, hiszen a kényszerű zárva tartást követően megtekinthetik az egész év folyamán várt tárlatokat.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …