2024. április 19., péntek
FONTOS

Súlyosan érinti a gazdasági válság a gyulai önkormányzatot

Keddre nyolcról kilencre emelkedett az igazolt új koronavírus fertőzöttek száma Békés megyében – derült ki a kormányzati, tájékoztató weboldalról. Bár az utóbbi napokban megnőtt a betegek száma, térségünk még mindig a kevésbé fertőzött területek közé tartozik. A magas esetszám Budapestre és Pest megyére jellemző. Vidéken Fejér, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Csongrád számít fertőzöttebbnek.

Súlyosan érinti a gyulai önkormányzatot a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett gazdasági válság – ezt írta hétfői Facebook posztjában Görgényi Ernő. Gyula polgármestere jelentős bevételcsökkenésről számolt be, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az eddig meghozott, a járvány elleni küzdelmet szolgáló intézkedések mellett a város költségvetésének áttervezésén is dolgoznak.

A költségvetés átdolgozásának vezérlő elve az, hogy ebben a helyzetben is az ember az első. Ennek megfelelően a megmaradó pénzügyi források felhasználásánál elsőbbséget élvez az önkormányzat intézményeinél és cégeinél foglalkoztatott emberek munkahelyének védelme, és a munkahelyük elvesztése miatt bajba került polgárok támogatása. Úgy fogalmazott, minden olyan kiadásról le kell mondanunk, amely nem a munkahelyek megőrzését, a bajba került emberek megsegítését szolgálja és elhalasztható vagy a jelen helyzetben nélkülözhető.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …