2024. április 20., szombat
FONTOS

Piros szívek a Gál Ferenc Főiskola ablakaiban

Szívecskék az ablakokon, így üzennek azoknak, akik most nem maradhatnak otthon.

Országos kezdeményezéshez csatlakozott a Gál Ferenc Főiskola is, az Egészség- és Szociális Tudományi Kar épületének ablakain is felfedezhetjük a szívhez szóló üzeneteket. Az orvosoknak, ápolóknak, rendőröknek, buszvezetőknek, boltosoknak és mindazoknak szóló szívecskéket a home office-ban dolgozó oktatók és gyermekeik készítették el. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, és ezen az úgynevezett szívtérképen jól látható, hogy sokan tettek így az országban. Aki csatlakozik az akcióhoz, az a Google térképen is megoszthatja a szívecskés logót.

A jelenlegi veszélyhelyzetben a Gál Ferenc Főiskola gyulai karán is távoktatásban folytatódott a munka. Homoki Andrea elmondta, hogy zökkenőmentesen álltak át a rendhagyó tanrendre és a hallgatók is megfelelően alkalmazkodtak a körülményekhez. Az ablakokba kihelyezett szívecskékkel többek között azokra az oktató orvos társakra is gondoltak, akik nap, mint nap töretlenül végzik továbbra is munkáikat.

A kezdeményezéssel saját hallgatóiknak is üzenni szeretnének a főiskolán, hiszen rengeteg levelezős ápoló és szociális munkás hallgató főállása mellett végzi tanulmányait, így ők szintén nem tehetik meg, hogy otthon maradnak.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …