2021. július 30., péntek
FONTOS

Megjelentek a „Muzsikál az erdő” 2020-as pályázatai

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2020-as évben is alkotói pályázatokat hirdet.

A 17 éves, Beke Pál Nívó Díjas, „Minősített Fesztivál” fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A járványhelyzet lehetőséget ad arra, hogy újra gondoljuk, jobbá tegyük életünket. Maradjanak otthon és alkossanak a „Muzsikál az erdő”-vel!

A Fotópályázatra, az Irodalmi pályázatra és az óriási népszerűségnek örvendő Gyermekrajz pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A kialakult helyzetre való tekintettel külön felhívjuk valamennyiük figyelmét, hogy az alkotás, a teremtő erő hozzá segít mindenkit a nehéz időszak bezártságának átvészeléséhez. Inspirációt a természet, az erdő adhat, a veszélyhelyzetben hasznosan eltöltött idő megkönnyíti a hétköznapokat. A jelenlegi helyzet felhívja a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket a „Muzsikál az erdő” az indulása óta képvisel: a fenntarthatóság gondolatára, az erdő és a zene, a művészet együttes erejére, az erdő, a természet értékeire, a helyi közösségek összefogására, a helyi termékek fogyasztására.
Az ötödik alkalommal meghirdetett Gyermekrajz pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott, bízunk a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban.

A kiállítási anyagot reményeink szerint több térség rendezvényein is láthatják az érdeklődők.
Küldhetik a rajzokat a pályázati kiírásnak megfelelően postán, vagy jó minőségben lefotózva, vagy szkennelve a muzsikalazerdopalyazat@gmail.com email címre elektronikusan is.

Ez évben hetedik alkalommal írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány.

A rendezvénysorozat szellemiségével, az erdő szeretetével, az erdő és a zene kapcsolatával, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotását beküldheti.

A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. Idén bekapcsolódik a zsűri munkájába Zsila Sándor, Életmű-díjas természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja.

A Fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a „Muzsikál az erdő” egyik rendezvényén tervezzük. A kiállítás anyaga látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.

A „Muzsikál az erdő” Irodalmi pályázatára olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyek összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével, a művekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható, a jelentkezők pályázhatnak verssel, prózával és drámával is.

Életkori kategóriák tekintetében felnőtt és gyermek alkotók munkáit is várjuk. A mesékhez inspirációt a korábbi rajzpályázatunk 3 alkotása adhat. A műveket elektronikus formában a jelentkezési lap kitöltésével együtt küldhetik be. Az eredményeket Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig előadja a helyezett műveket.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a „Muzsikál az erdő” rendezvényhelyszínein szeretnénk megtartani. A pontos helyszínről és időpontról honlapunkon és közösségi oldalunkon adunk tájékoztatást.

Együtt érzünk azokkal, akik ezekben a hetekben nagyon nehéz helyzetbe kerültek, megbetegedtek, az egészségért dolgoznak, idős szüleikért aggódnak, gyermekeik otthon tanulnak, otthonról dolgoznak, vagy elveszítették a munkájukat. Mindenkinek kitartást kívánunk.

Az alkotókat bíztatjuk, hogy vegyenek részt pályázatainkon. A pályázati kiírások részleteit keressék honlapunkon, a, közösségi oldalunkon, a Pályázatmenedzser portálon.
Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra.

Hiszen tudják:
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Nézze meg ezt is:

Tábor a hungarikumok jegyében

  Tábort tartottak fiataloknak a gyulai Béke sugárúton található Civilházban. A programok között szerepelt egy …