2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Mindenki jól alkalmazkodott a digitális tanrendhez a Karácsonyiban

Zavartalanul zajlik az otthoni munka a Karácsonyi János Gimnázium tanulói és oktatói számára a március 16-ától életbe lépett digitális tanrend keretein belül. Ezt a katolikus gimnázium igazgatója, Petróczki Zoltánné mondta a Gyula Tv-nek adott interjújában. A járványhelyzetre már korábban felkészültek a gyulai iskolák is, hiszen várható volt, hogy hazánkban is felüti fejét a vírus, amely intézkedéseket vonhat maga után. Tőlünk nyugatabbra már hamarabb zártak be iskolákat, a veszélyhelyzet kihirdetését követően ez Magyarországon is megtörtént.

A kialakult helyzet leginkább a végzős, 12-es évfolyam tanulói körében okozhat eddig példátlan fordulatokat. Az érettségi tekintetében a következő napokban várható döntés a kormány részéről, ugyanis eddig csak javaslatban foglalták össze a különböző lehetőségeket, végleses határozat még nem született. Egy biztos, hogy idén is lesz érettségi, a kérdés csak annyi, hogy milyen formában, így az arra való felkészülés sem állhat meg. Ebben a tekintetben nincsenek hátrányban a végzősök, hiszen számukra a tanév április végén egyébként is befejeződött volna, így ez az egy hónap nem halmozhat fel különösebb elmaradásokat.
Ideális körülmények között az új tananyagot ilyenkorra már leadták a tanárok, így mindennek adottnak kell lennie ahhoz, hogy zavartalanul készüljenek az érettségire a fiatalok.

Kivitelezhetőnek tűnik az a javaslat, hogy a diákok csupán írásbeli érettségit tegyenek ebben a tanévben, hiszen a legtöbb tantárgy kompatibilis ezzel a módszerrel. Mégis vannak azonban olyan területek, ahol kérdések merülhetnek fel, ilyen lehet például a testnevelés érettségi is.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …