2021. április 21., szerda
FONTOS

Hamarosan visszatérnek térségünkbe a vándormadarak

A napsütés és a jó idő meghozta a madarak énekhangját is. A szabadkígyósi kastélypark tövében számos szárnyas hangját lehet hallani, miközben sétálunk. Az erdei pinty, a feketerigó, a csicsörke, valamint a balkáni gerle is megszólal a területen, emellett a növényvilág ébredésével színesebb is lett a környezetünk.

Boldog Gusztáv kiemelte, mindenkit megkér arra, hogyha egy fészekből kiugrott madarat találunk, akkor hagyjuk ott, hiszen a szüleik jobban megmentik a fiókát, mint ahogy ezt az emberek tennék.

Április közepén, a hónap második felében a vándormadarak többsége megérkezik térségünkbe. A kakukk ebbe a csoportba tartozik. A sárgarigó május elsejét követően, ritkábban április utolsó napjaiban jelenik meg. Boldog Gusztáv elmondta, a sárgarigó hangját mégis már április elején is hallhatjuk, ugyanis a fekete színű seregély olyannyira tökéletesen utánozza ezt, hogy még az amatőr madarászokat is képes megtéveszteni.

Nézze meg ezt is:

Járási egyeztetéseket kezdeményezett a megyei önkormányzat

  A Békés Megyei Önkormányzat megyejárást indított, egyeztetésre hívta a települések polgármestereit. Békés megye kilenc …