2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Nem nőtt a regisztrált betegek száma Békésben

Szerdához hasonlóan csütörtök reggelre sem emelkedett az igazolt COVID-19 betegek száma Békés megyében a koronavirus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint. Ma reggelre így térségünkben van szám szerint a legkevesebb fertőzött, Hevesben 13, Tolnában és Vasban 14-14 fertőzött van hivatalosan. Továbbra is Budapesten a legrosszabb a helyzet, ott 805, Pest megyében 249, Fejérben 122 beteget tartanak nyilván.

Most a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért fontos, hogy az idősek maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …