2024. április 16., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 04. 17.

Témák:

– Több, mint 700 liter, magyar gyártmányú fertőtlenítőszer érkezett a Békés Megyei Központi Kórház gyulai logisztikai központjába. A szerekből várhatóan április végétől kezdődik a tömeges értékesítés.

– Péntek reggelre sem emelkedett a koronavírussal fertőzött betegek száma Békés megyében, kolbászt kaptak a gyulai mentők. Összefoglaló következik a nap járványügyi eseményeiről.

– Online platformon segít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azoknak a vállalkozóknak, melyek a járványhelyzet miatt piacvesztéssel szembesültek. A „NAK Piactér” elnevezésű szolgáltatáson keresztül a kamara továbbítja a vállalkozás megadott adatait, kínálatát a kereskedők felé.

– A közelmúltban lezajlott revízió során a Kohán Képtár raktárából két Vasarely-nyomat is előkerült. A Staféta és a Tornászok című művek a tudatos állománybővítésnek köszönhetően immár két évtizede a gyulai Erkel Ferenc Múzeum birtokában vannak.

– Elfoglalta azt tavaly megsérült fészket az Apor téri gólyacsalád, melyet idén februárban állítottak helyre a Körös-Maros Nemzeti Park és az áramszolgáltató szakemberei. A tojók az első tojásokat április elején rakják le, melyekből aztán május közepén bújhatnak ki a fiókák.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 10.

Témák – Sok vendégre, aktív nyárra számíthatnak a gyulai turisztikai szolgáltatók, vagyis várhatóan folytatódik a …