2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Mindent rendben találtak az ellenőrzés során az eleki Naplemente Idősek Otthonában

A kormányhivatal az országos tisztifőorvos által április 9-én elrendeltek alapján soron kívül ellenőrzi Békés megye valamennyi bentlakásos szociálisi intézményét, idősotthonát – értesült a Gyula Tv.

Tudomásunk szerint szombaton, Eleken a 33 férőhelyes, önkormányzati fenntartású Naplemente Idősek Otthonában tartottak helyszíni szemlét, ahol mindent rendben találtak a szakemberek.

A támogató jellegű ellenőrzések egyaránt segítik az intézmények dolgozóinak munkáját és szolgálják a munkatársak, valamint a bentlakó – zömében idős –
honfitársaink egészségének védelmét.

A Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai a gyámügyi szakemberekkel együttműködve a vonatkozó közegészségügyi, ápolásszakmai és
járványügyi előírások betartása mellett az intézmények fertőtlenítőszerekkel, illetve egyéni védőfelszerelésekkel való ellátottságát is vizsgálják.
Az időben meghozott szükséges, indokolt és arányos intézkedéseknek, valamint a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően országosan Békés megyében az egyik legalacsonyabb az igazolt koronavírus fertőzöttek száma. Kiemelten fontos, hogy mindeddig a megye 71 bentlakásos szociális intézményének egyikében sem mutatták ki a fertőzést.

A megelőzés érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai és a gyámügyi szakemberek a helyszíni szemléket folytatják.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …