2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Koronavírus: ez történt az elmúlt napokban Békésben

Hétfő reggelre 13 maradt az igazolt koronavírus betegek száma Békés megyében. A kormányzati tájékoztató portál által közölt adatokból kiderült, hogy továbbra is térségünkben van a legkevesebb fertőzött, Békés Heves megyével holtversenyben áll. A legrosszabb továbbra is Budapesten van, ott már ezer fölött jár a betegek száma.

Hétfőn, az operatív törzs sajtótájékoztatóján hangzott el, hogy 19 idősotthonban jelent meg a fertőzés, értesüléseink szerint viszont eddig Békés megye 71 bentlakásos szociális intézményének egyikében sem mutatták ki a fertőzést.
A kormányhivatal az országos tisztifőorvos által április 9-én elrendeltek alapján soron kívül ellenőrzi a megye összes bentlakásos szociális intézményét, idősotthonát. Tudomásunk szerint szombaton, Eleken a 33 férőhelyes, önkormányzati fenntartású Naplemente Idősek Otthonában tartottak helyszíni szemlét, ahol mindent rendben találtak a szakemberek. A megelőzés érdekében a jövőben folytatják a helyszíni szemléket.
Hétfőn a gyulai Napsugár Idősek Otthona és Gondozóháza intézményt, vagyis a Galamb utcai idősotthont ellenőrizte előzetes bejelentés nélkül a Kormányhivatal és a Járási Hivatal. Görgényi Ernő polgármester arról számolt be, hogy az ellenőrök nem állapítottak meg hiányosságot. Kiss Szabolcs intézményvezető bemutatta azokat az izolációs szobákat, ahol elkülöníthetőek a COVID-19 fertőzésgyanús ellátottak, és megmutatta a védőeszközöket is. A következő napokban újabb szállítmányok érkeznek fertőtlenítőszerekből és védőeszközökből.

A gyulai polgárok felelősen viselkedtek az elmúlt hétvégén is, jellemzően betartották a kijárási korlátozásokat – írta a Facebookon Görgényi Ernő polgármester, aki a hétvégén szinte üres közterületekről posztolt fényképeket. A rendőrkapitányság is arról tájékoztatott, hogy csak néhány esetben kellett intézkedniük. A polgármester úgy fogalmazott, ezzel visszaigazolták, hogy az elmúlt hétvégékre nem hozott szigorúbb intézkedéseket annál, amiket a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet tartalmaz.

Immár az interneten is bejelenthetők azok a Gyula területén észlelt hibák, melyek a közvilágítással kapcsolatosak – mindezt a hivatalos, önkormányzati Facebook oldalon közölte Csige Gábor jegyző. A közelmúltban kialakított rendszer Gyula város honlapján érhető el, az itt elküldött hibaüzenet közvetlenül a karbantartással megbízott szolgáltatóhoz fut be

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …