2021. október 26., kedd
FONTOS

Betartják a veszélyhelyzetben fennálló előírásokat a horgászok

Fegyelmezettek a horgászok, komolyan veszik a kijárási korlátozást és annak egyéb kikötéseit.

A március 27-én érvénybe lépett rendelet óta Gyulán és a környező településeken nem volt szükség halőri intézkedésre, minden egészségügyi és biztonsági előírásoknak eleget tettek a horgászok az ellenőrzések alatt született tapasztalatok szerint. A vízparti kikapcsolódás a jelenlegi helyzetben egy megengedett szabadidős tevékenység, csoportosan azonban ez is tilos, de utóbbira a közelmúltban még nem volt példa, a legtöbben családtaggal vagy egyedül érkeztek a partra.

A rendelet azt is javasolja, hogy a 65 évnél idősebb horgászok elsősorban a helyi lehetőségeket használják ki. Értendő ezalatt az, hogy a hozzá legközelebbi vízparton töltse szabadidejét, emiatt ne utazzon el távolabbi folyókhoz, tavakhoz.

A halőrök az egészségügyi és biztonsági kritériumok mellett azt is figyelik, hogy a vízpartra érkezett gépjárműben családtagok utaznak-e, hiszen a nagycsoportos baráti társaságoknak ez időben most el kell halasztaniuk a közös horgászatot.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …