2024. március 29., péntek
FONTOS

Újabb öt szakasz kapott “balesetveszélyes” táblát

Békés megyében 2016 óta táblák jelzik a balesetveszélyes útszakaszokat. A rendőrség újabb öt helyszínre tett ki ilyen jelzést, és a balesetek megelőzése érdekében kéri a járművezetők együttműködését.

Újabb balesetveszélyes útszakaszokra, kereszteződésekre figyelmeztető táblákat készíttetett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Az első jelzéseket még 2016-ban tették ki olyan helyekre, ahol korábban személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek, tragédiák történtek. Voltak olyan helyek, ahol a tábla kihelyezése után csökkent a balesetek száma. Így például Orosháza külterületén, 2017 júliusában két helyre kerültek ki táblák, korábban mindkét helyen történt halálos baleset. Az Orosháza és Nagyszénás közötti útszakaszon 2018-ban nem volt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, 2019-ben egy könnyű sérüléses baleset volt. A kaszaperi elágazásnál pedig 2018-ban és 2019-ben sem történt személyi sérüléssel járó baleset. Kedvezőek a tapasztalatok a Vésztő, Tarhos és Doboz közötti kereszteződésben, illetve a 47-es számú főúton, Köröstarcsa és Körösladány között is. Az utóbbi helyszínen, a táblával jelölt útszakaszon már három éve nem történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. Vannak azonban olyan helyek is, így a 44-es főút Békéscsaba és Kondoros közötti szakasza, ahol a tábla kihelyezése után hónapokig nem volt baleset, később azonban újra megemelkedett a közúti szerencsétlenségek száma. Azért, hogy a jelzések ne váljanak megszokottá, megújították, a baleseti helyzet változásakor áthelyezték őket.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2020. április 21-én újabb öt helyszínre helyeztetett ki figyelmeztető táblákat. Gyula külterületén, a Sarkad felé vezető úton súlyos és halálos balesetek is történtek, Gyulán, az Ajtóssy utca – Nürnbergi utca – Eötvös utca kereszteződésében pedig az elsőbbségadási szabálytalanságok miatt gyakoriak az ütközések. Emellett Doboz, valamint Kétegyháza külterületén, és Csabaszabadi külterületén egy útkereszteződésben is találkozhatnak most már balesetveszélyre figyelmeztető táblákkal a járművezetők. Békés és Békéscsaba között eddig is volt ilyen jelzés, de áthelyezik, mert a tapasztalatok szerint nemcsak a Békéscsaba felőli részen, hanem a Békés határában lévő útszakaszon is történnek balesetek.

A rendőrség és a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság folyamatosan értékeli Békés megye közlekedésbiztonsági helyzetét. Az elemzések eredményét figyelembe veszik a közúti ellenőrzések megszervezésekor és a baleset-megelőzési programok tervezésekor is. A közlekedési balesetek túlnyomó többsége emberi hiba, szabálytalanság miatt történik, így a szerencsétlenségek, tragédiák megelőzéséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy a korábban kihelyezett és a most kitett jelzéseket is vegyék komolyan! Mindig közlekedjenek óvatosan és szabályosan, ha pedig balesetveszélyes útszakaszhoz érnek, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …