2024. április 23., kedd
FONTOS

Koronavírus: a szerdai nap eseményei Békés megyében

Országosan immár 2168 koronavírusos beteget tartanak nyilván, Békés megyében azonban szerda reggelre sem emelkedett ez a szám a kormányzati portál adatai szerint. Térségünkben 13 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván, vagyis itt van a legkevesebb beteg, utánunk Heves következik 14-gyel. Budapesten a legrosszabb a helyzet, a hazai fertőzöttek több, mint fele itt található.

Három hete hozta létre a Békés Megyei Önkormányzat a„bekesmegyeosszefog.hu” weboldalt, melynek célja, hogy a koronavírus-járvány idején fel.hívja a figyelmet az önkéntes felajánlások lehetőségére és szükségességére.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke szerdai élő Facebook bejelentkezésében elmondta, hogy eddigi működése alatt az oldalt több mint 3000-en látogatták meg, és 60 feletti felajánlás érkezett a weblapon keresztül.

Kedden osztályvezetői értekezletet hívott össze Csige Gábor gyulai jegyző, az ülésre a megfelelő távolságok megtartása érdekében a városháza dísztermében került sor. Az eseményen áttekintették a veszélyhelyzet kezelése kapcsán jelentkező, háruló legfontosabb feladatokat. Szó esett a gyermekétkeztetés biztosításáról, a polgármesteri, gazdasági intézkedések végrehajtásáról és a rászoruló polgárok ellátásáról.

Megkülönböztetett figyelemmel és gyorsasággal kezeli a védőfelszerelések, orvosi eszközök vámeljárásait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azért, hogy a kizárólag kifogástalan minőségű eszközök mielőbb eljussanak rendeltetési helyükre, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez. A NAV a piacfelügyeleti hatóságok segítségével gondoskodik arról, hogy egészségre veszélyes termékek és eszközök véletlenül se kerülhessenek az egészségügyi ellátó rendszerbe. Az eddig érkezett termékek között nem volt a szabványtól eltérő vagy silány minőségű eszköz.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …