2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Minden sürgős esetben elvégzik az ellátást a kórházban

Április 15-étől Gyulán is nagy változások történtek a betegellátásban. A Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházának jelentős részét a koronavírus járvány elleni küzdelemre készítették fel.

Ezt követően április 20-ától a szakrendelők újra igénybe vehetők. Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet alatt a tervezett egészségügyi ellátásokat csak akkor végzik el, ha annak oka az életveszély, illetve sürgős szükség, emellett a daganatos megbetegedésben szenvedők ellátása, valamint a tartós egészségkárosodás elkerülése is ide tartozik.

Amennyiben valakinek olyan panasza van, mely nem tartozik a sürgős ellátások közé, először keresse fel háziorvosát, aki majd a diagnózis után javasolja a további vizsgálatokat, amennyiben arra szükség van.

A panaszokat a jelenlegi helyzetben sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen sokan küzdhetnek szívproblémával, magas vérnyomással, ami szintén komoly problémát tud okozni. Arról azonban szó sincs, hogy ezeket a betegeket nem látják el a gyulai kórházban. A határt természetesen nehéz meghúzni, hogy milyen panasz tartozhat a sürgősségi ellátások körébe, ezért is kérik a háziorvosok, hogy először velük konzultáljon a páciens.

Amennyiben valakinek panasza van, semmiképp sem javasolt, hogy otthon, az internet segítségével próbálja önmagát diagnosztizálni. Keresse fel háziorvosát, és amennyiben szükségesek a további vizsgálatok, akkor háziorvos a szükséges beutalóval továbbküldi a beteget.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …