2024. március 29., péntek
FONTOS

Egy éve működik a koraszülött mentő

Nagyon sokat jelent ez a szolgáltatás mind a városnak, mind Békés megyének – mondta a péntek délelőtt, a gyulai városháza előtt megtartott sajtótájékoztatón Alt Norbert.

Az eseményre azért került sor, mert tavaly márciusban indult el a koraszülöttmentés Békés megyében, Békés megyei járművel. Gyula alpolgármestere, a mentés megszervezésének egyik ötletgazdája emlékeztetett, a kezdeti nehézségeken túllendülve széles körű összefogást teremtettek, mely révén térségünkben is megoldottá vált az ellátás.

A kezdeményezést már a kezdetektől fogva sokan támogatták. A legnagyobb adományozók között volt Gyula városa, a Szeged-Csanádi Egyházmegye, de számos település, vállalkozás és magánszemély ajánlott fel kisebb-nagyobb összeget, mások pedig önkénteskét közreműködnek.

A koraszülöttmentő alapítvány elnöke, Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, az elmúlt egy évben 168 esethez vonultak, péntek kora hajnalban volt az utolsó. Abdul doktor a jövővel kapcsolatban elmondta, biztos benne, hogy továbbra is stabilan fognak működni, de ehhez szükség lesz a támogatókra is. Május 20-áig várják az adó egy százalékos felajánlásokat.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …