2024. április 24., szerda
FONTOS

Olaszországból hónapokat is késhet az import áru

Az egészségügyi kockázatok mellett a gazdaság területén is nagy veszteségek érhetik az országot a koronavírus miatt. Az eddigi gazdasági növekedéssel ellentétben idén jó eséllyel visszaeséssel számolhatunk, bár Európában Málta után vélhetően Magyarország vészeli át a legjobban a válságot.

A helyzetről korábban Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta 3Téma című műsorunkban. A recesszió Gyulán sok vállalkozást új feladatok elé állított. Az egyik legnagyobb fürdővárosi cégnél is szigorú szabályok betartásával folyik a munka. A Lovász Forgácsoló Kft.-nél a termelés ugyan nem állt le, de az irodán dolgozók itt is home office-ban dolgoznak, valamint a szakképzésben tanuló diákok gyakorlatát fel kellett függeszteni a cégnél.

A Békés megyei kis- és nagy vállalkozók gondjait leginkább az import áruk beszerzése jelenti, különösen azoknál, akik Kínából és Olaszországból várták eddig az alapanyagokat. A gyulai cégnél a szállítással összességében nincsenek problémák, itt szintén az Olaszországból várt alapanyagok beszerzése tolódott el, várhatóan májusra.

A gyulai cégnél napközben kizárólag a termelési részlegen dolgozó kollégák tartózkodnak, más nem mehet be az épületbe az óvintézkedéseknek megfelelően. A beszállítók is csupán az épület udvarára hajthatnak be, és a rakodási munkálatok is szigorú szabályok betartásával zajlanak.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …