2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 04. 27.

Témák:

– Nem áll könnyű év előtt a Gyulahús. Bár márciusban volt egy időszak, amikor fokozni kellett a termelést, ma már egyre jobban látszanak az általános visszaesés jelei. Daka Zsolt ügyvezető igazgató ugyan bizakodó, de a vendéglátóipar visszaesése náluk is érezteti hatását.

– Hétfő reggelre 13-ról 14-re emelkedett a regisztrált koronavírus fertőzöttek száma Békés megyében. Az új beteg a helyi polgármester tájékoztatása szerint kondorosi.

– Újra lehetett pályázni a Holnap városáért Díjra, ahol Gyula a természeti erőforrásokért kategóriában érdemelte ki a két éves védjegyhasználatot. Az ünnepélyes díjátadót a tervek szerint 2020 második felében pótolják be.

– Jelenleg is nyílik és fogyasztható a zamatos turbolya, a csalán és a komló. Szűcs Gergely kertész elárulta, ezeknek, az erdeinkben is megtalálható növényeknek számos jótékony hatása ismert. A csalántea például remek vértisztító, méregtelenítő.

– A gyulai Művelődési Központ csoportjai, az Erkel Ferenc Vegyes Kar, illetve a gyermek karatésok is otthon, önállóan gyakorolnak ebben az időszakban. A tavaszi koncerteket el kellett halasztani, a gyerekeknél pedig a tervezett övvizsgát kell később megtartani.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …