2024. április 24., szerda
FONTOS

Hétfőtől minden óvodában és bölcsődében biztosított lesz a gyermekfelügyelet

A járványveszély miatt a bölcsődékben és óvodákban korábban rendkívüli szünetet rendeltek el, kizárólag az egészségügyi dolgozók és a rendvédelmi dolgozók gyermekei számára biztosították a gyermekfelügyeletet. A héten azonban megjelent egy kormányrendelet, mely előírja, hogy most már mindenki számára biztosítani kell ezt. Május 4-étől ez a gyulai bölcsődékre és óvodákra is igaz, fontos azonban hangsúlyozni, hogy az intézményekben nem a nevelési terv szerinti munka fog zajlani, hanem kimondottan gyermekfelügyeletet igényelhetnek a szülők. A legjavasoltabb formája ennek az e-mailes jelentkezés.

A kormányrendelet szerint a szülőnek írásban kell nyilatkoznia arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben, ezt követően tudják fogadni a gyermeket. Amennyiben valaki él a lehetőséggel, akkor a gyermekfelügyelet első munkanapját megelőző munkanapon tíz óráig szükséges elküldenie igényét. Erre azért is szükség van, mivel a gyermekélelmeztetés is működik az óvodai, bölcsődei felügyelet alatt, és így az igényeknek megfelelően tudják elkészíteni az ételt.

A szülők igényei alapján, indokolt esetben a gyermekfelügyeletet az iskolák is megszervezik. Ez igaz a nem önkormányzat által fenntartott intézményekre is, ugyanakkor a napközi felügyelet szabályai intézményenként eltérhetnek.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …