2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Rendkívüli körülmények az idei érettségin

 

Május 4-én, hétfőn a magyar írásbelivel kezdődött el az idei érettségi, reggel negyed 9-kor a diákok már az iskola előtt várakoztak. A tanulók egyesével léptek be az épületbe, és egyből a megadott terembe kellett menniük. A járványhelyzetre való tekintettel az iskolák előtt szájmaszkokat osztottak ki, ezt ugyan nem volt kötelező viselni, de mindenkit megkértek a viselésére, a legtöbben pedig már eleve így érkeztek a helyszínre. A Karácsonyi Gimnáziumban idén 51 végzős diák tesz érettségi vizsgát.

Az Erkel Ferenc Gimnáziumban hasonló volt a reggeli menetrend, a diákok itt is az iskola előtt várakoztak, majd egyesével haladtak be a termekbe. A 14 írásbeli vizsganapon kizárólag a felügyelő tanárok és a diákok, valamint a szociális munkások tartózkodhatnak az épületben, így ezeket a fotókat a tanárok készítették televíziónknak.

Az érettségi vizsga szervezése is másként zajlott, mint az előző években, kezdve az óvintézkedések bevezetésével. A vizsgázók 4 órán keresztül dolgozhattak a feladatokon, de többen már idő előtt elhagyták a termeket.

A vizsgák általában 9 órakor kezdődnek, de ez jövő héttől 8 órára módosul, ugyanakkor lesznek olyan napok is, amikor egyszerre két vizsgatárgyból is érettségiznek tanulók.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …