2024. április 24., szerda
FONTOS

Új szabályok léptek érvénybe hétfőtől

Hétfőtől új szabályok vannak érvényben, amelyek részleteit az önkormányzati Facebook oldal gyűjtötte össze.

1. Továbbra is kötelesek vagyunk másik embertől legalább 1,5 méter távolságot megtartani. A védőtávolságot a parkokban, közterületen, üzletekben, vendéglátó üzletekben, szolgáltatások igénybevétele során, egyházi eseményeket, esküvőkön, temetéseken, felsőoktatási intézményekben is meg kell tartani.

2. Bármilyen üzletben és a tömegközlekedési eszközökön a szájat és az orrt el kell takarni. Amennyiben maszkra van szüksége, hívja a 06 66 526 850-es telefonszámot, és Önkormányzatunk eljuttatja Önnek otthonába.

3. 65. év feletti személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyászati segédeszköz üzletet továbbra is csak 9 és 12 óra között látogathatják, és ebben az idősávban csak ők tartózkodhatnak ezekben a helyiségekben. A Gyulai Piacon továbbra is 9-10 óra között tartózkodhatnak 65. év feletti személyek.

4. Mától bármilyen üzlet nyitva lehet és látogatható.

5. Vendéglátó üzletek (étterem, kávézó, cukrászda, kocsma, stb.) kerthelyiségei és teraszai megnyithatnak, de vendéget csak ott szolgálhatnak ki, belül nem. Asztaltársaságonként a védőtávolságot meg kell tartani. A vendéglátó üzlet üzemeltetőjének a közterületen létesített előkert, terasz után szeptember 1-jéig nem kell közterület-használati díjat fizetnie, de engedéllyel rendelkeznie kell!

6. Bármilyen szolgáltatás – korlátozás nélkül – igénybe vehető.

7. A szabadtéri múzeumok, az állatkertek, a strandok és a szabadtéri fürdők látogathatók. Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Gyulai Várfürdő egyelőre nem nyitja meg kapuit, a részletszabályok kidolgozására várunk, addig is folytatják a Várfürdő szakemberei a felújításokat.

8. Rendezvény és gyűlés továbbra sem tartható.

9. Vallási események (pl. mise, istentisztelet), polgári házasságkötések és temetések tarthatók.

10. A felsőoktatási intézmények látogathatók.

11. Továbbra is tilos az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott eseménynek (színház, tánc-, zeneművészet), a mozinak, közgyűjteménynek, közművelődési intézménynek, és közösségi színtérnek a látogatása.

12. Sportrendezvények nézők nélkül megtarthatók, edzések látogathatók. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gyulasport Nonprofit Kft. edzései – a részletszabályok kidolgozása okán – egyelőre még nem indulnak el.

13. Az országhatár átlépésére vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben maradnak.

14. A fogorvosi ellátás a mai naptól újra igénybe vehető, nem csak a sürgősségi ellátás gyakorolható. A szűrővizsgálatok szintén igénybe vehetők.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …