2024. március 29., péntek
FONTOS

Újraindult az íjászélet a gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesületnél

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az április 30-ai Kormányinfón több, a sporthoz kapcsolódó kormányzati döntésről is beszámolt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Aznap este megjelent a Magyar Közlönyben a Kormány rendelete, melynek értelmében Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület is megnyitotta a bő 2 hektáros íjászpályáját a Csabai út mellett található Bajnok utcában egyéni és szervezett edzésekre az íjászok számára. Ott többek között a 3D-s állatcélokon lehet gyakorolni.

Magyarországon évezredes múltra tekint vissza az íjászat. 2016 után 2018-ban is Gyula adott otthont a Történelmi Íjász Világbajnokságnak. Akkor öt helyszínen: a Thermal Campingben, a Göndöcs-kertben, a Várkertben, a békéscsabai repülőtéren, valamint Gyula belvárosában, a Kapushídon zajlottak a megmérettetések. Az eseményre Szingapúrból Amerikáig 22 országból érkeztek íjászok.

Lovász Tamás elmondta, várja azok jelentkezését akiknek megtetszett ez a sportág. 8-9 éves kortól ajánlott az íjászkodás, hogy a megfelelő fegyelemmel, koncentrációval rendelkezzenek a későbbi tagok

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …