2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Makráné Gombkötő Zita a gyulai óvodák új vezetője

A nyugdíjba vonuló Becseiné Lock Gabriella munkáját Makráné Gombkötő Zita veszi át Gyula Város Egyesített Óvodájának élén. A hírt a Facebookon bejelentő Görgényi Ernő polgármester azt írta, a képviselő-testület hatáskörében eljárva hozott határozatot.

Makráné Gombkötő Zita elmondta, a fenntartható fejlődés érdekében bízik a gyulai óvodákban dolgozó óvónők kreativitásában. A jövőbeni tervek között szerepel, hogy kapcsolódni szeretne Gyula Város Egyesített Óvodájával a város klímastratégiájához.

Ellátogatnának olyan gyulai cégekhez, ahol például találkozhatnak a gyerekek a víztisztítással, vagy esetleg a komposztálással. Az új vezetőnek a fenntartható fejlődés mellett a másik fontos célja a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása. A jövőben szeretné kibővíteni az SNI ellátóintézmények helyét, valamint az összes tagintézményt bevonná ebbe az ellátásba. Jelenleg a nyolcból öt helyen működik ez, a Gyulavári-, a Bajcsy-Zsilinszky-, a Törökzugi-, a Mágocsi-, valamint a Galbácskerti Óvodában.

A bővítés előnye, hogy a befogadó közeg a gyermek közvetlen környezetében, lakóhelyéhez közel legyen. Makráné Gombkötő Zitának, Gyula Város Egyesített Óvodájának vezetői megbízatása két évre szól.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …