2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 05. 08.

Témák:

– A szakemberek szerint júniusban már beindulhat a turizmus hazánkban. Az ágazat, ha lassan is, de elkezdett életjeleket mutatni, pénteken arról tartottak sajtótájékoztatót, hogy megnyílt az Almásy kastély kávézója.

-Megbeszélést tartottak csütörtökön az Airbus üzemmel kapcsolatban. A gyulai Airbus-gyár építésével kapcsolatos feladatokat beszélték át csütörtökön, a fürdővárosban. Maróth Gáspár kormánybiztost Görgényi Ernő polgármester az irodájában fogadta. Az Airbus-üzem szakembereinek képzése a Békéscsabai Szakképzési Központban indul el, ennek helyzetéről tárgyaltak Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel.

– A veszélyhelyzetre való tekintettel idén április 15-éig lehetett kérni az SZJA bevallási tervezetek papír alapú postázását, ezzel a lehetőséggel több, mint 300 ezren éltek. Adónk 1+1 százalékáról május 20-ig rendelkezhetünk, ehhez videós segítséget nyújt a NAV.

– A jelenlegi bizonytalan járványügyi időszakban az ünnepek, családi rendezvények megrendezése is megnehezedett. Szicsek Margit szakpszichológus hangsúlyozta, fontos, hogy az ünnep ebben az esetben is meghitt legyen.

– Amikor a hőmérséklet folyamatosan 10 fok fölött van, döntenünk kell, mi az, amit magról vetünk, és mi az, amit inkább palántaként ültetünk ki a kertbe. Szűcs Gergely kertész ez alkalommal elárulta, milyen előnyökkel bír a helyrevetés.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …