2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Közönségdíj nélkül, de tovább dolgoznak a 7D moziért a gyermekdiabétesz centrumban

Több, mint húszezren vettek részt a Richter Anna Díj közönségszavazásán, ahol a 4 millió forint értékű közönségdíj sorsáról dönthettek a szavazók.

A kezdeményezés az egészségügy, oktatás és gyógyszerészet területein dolgozó nők és csapataik kreatív ötleteinek megvalósítását tűzte ki célul, melyek jobbá tehetik a hivatásukat gyakorlók, valamint páciensek és diákjaik életét. Erre a lehetőségre pályáztak a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekdiabétesz centrumának szakemberei is. Az egyedülálló gyulai projekt bekerült az idei Richter Anna Díj döntős pályázatai közé, a 7D mozi segítségével felhívva a figyelmet az egyik leggyakoribb krónikus gyermekbetegségre, a diabéteszre. Az eredményhirdetés a koronavírus-járvány miatt május 4-re csúszott, a gyulai projekt azonban nem tudott nyerni a közönségszavazáson.

Lévai Ildikó hozzátette, a több hónapos munka nem fog elveszni, továbbra is arra törekednek, hogy megvalósítsák a 7D mozit. A cél az, hogy a diabétesz új utakra lépjen az oktatásban.

A Richter az összesen 5 nyertes csapatot 20 millió forinttal támogatta, melyet a pályázataikban kidolgozott projektek megvalósítására fordíthatnak. Az aktuális körülményekhez alkalmazkodva május 4-én virtuális díjátadón hirdették ki a nyertes pályázatokat.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …