2024. április 20., szombat
FONTOS

Nem számít gyors kilábalásra a VOSZ megyei elnöke

Erősödőben volt a járvány előtt Békés megye gazdasága, így a pandémia miatt kialakult válsághelyzet viszonylag jó állapotban találta térségünket. Az első két hónap viszont lényegében lenullázta a turizmust, a vendéglátást, de más ágazatok is keményen megszenvedték, megszenvedik ezt a helyzetet. Ilyen minden, a közlekedéssel, szállítással kapcsolatos iparág, például a járművek szervizelése. Nagy Mihály László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke azt mondta, a sokak által őszre valószínűsített második hullám megakaszthatja a kilábalást.

Nagy Mihály László elmondta, jelenleg a mezőgazdaság és építőipar az a két ágazat, melyet nem viselt meg a járvány. Hangsúlyozta, sok vállalkozói csoport nem jut megfelelő segítséghez, és gondot jelent a munkanélküliek helyzete is. Úgy látja, hogy ha nyáron be is indul valamennyire az élet, szinte biztos, hogy a most leginkább szenvedő ágazatokban nem lesz szükség annyi emberre, mint a válság előtt, így erősen kérdéses, hogy a jelenleg munka nélkül lévők mit kezdenek majd a következő hónapokban.

Nagy Mihály László is úgy látja, sok nyitott kérdés van a jövőre nézve, melyeket a jelenlegi helyzetben szinte lehetetlen megválaszolni. Ami valószínűnek tűnik, az az, hogy a nyári hónapokban valamelyest helyrerázódhat az élet, az ősszel viszont könnyen lehet, hogy a járvány miatt ismét nehezebb lesz.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …