2024. március 29., péntek
FONTOS

Szigorú szabályok mellett tartják meg az Apor búcsút Gyulán

 

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetben átléptünk a védekezés második szakaszába – olvasható a Szeged-Csanádi Egyházmegye weboldalán.

Május 9-étől ismét lehetőség van a templomokban az eukarisztia, a szentmise ünneplésére a hívő közösség részvételével, a polgári hatóságok előírásainak betartásával.

Kovács Péter gyulai plébános kiemelte, a templomba lépéskor kötelező a szájmaszk használata, valamint mindenkinek fertőtlenítenie kell a kezét.

Kovács Péter hangsúlyozta, ha valaki maszk nélkül érkezik a templomba, annak adnak. Hozzátette, a szentmisén továbbra sincs kézfogás a kiengesztelődéskor, ezt egy fejbólintással pótolják a másik ember felé. Hogyha családok érkeznek a templomba, akkor ők egy padba ülhetnek.

Május 17-én, vásárnap megtartják az Apor búcsút a Nádi Boldogasszony templomban, a szentmisét Kovács József általános püspöki helynök mutatja be.
Kovács Péter kiemelte, az eseményre a szokásoktól eltérően nem hívtak vendégeket, akik a környező településekről zarándokolnának a gyulai eseményre. A plébános hangsúlyozta, nem kötelező most a templomba járás, viszont az Úr napját otthon meg kell szentelni továbbra is.

A hívők szentmisét nézhetnek a televízióban, a Szeged-Csanádi Egyházmegye honlapján, illetve a Gyula Televízió YouTube csatornáján is elérhető élő, online közvetítés.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …